Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Natuurkundige Pierfrancesco Butti is een van de vijf winnaars van de ATLAS Thesis Award, een prijs voor proefschriften die bijdragen aan het internationale deeltjesdetectie-experiment ATLAS op het CERN in Genève. Butti voerde zijn prijswinnende promotieonderoek uit aan het Nikhef in Amsterdam en verdedigde zijn proefschrift aan de UvA.

Butti's proefschrift, Search for scalar top quarks decaying into scalar tau leptons with ATLAS at vs = 8 TeV and Alignment of the ATLAS Inner Detector in Run-2, beschrijft een zoektocht naar supersymmetrie, een gepostuleerde maar tot nu toe niet waargenomen symmetrie in de natuur, en analyseert die met behulp van door de ATLAS-detector verzamelde gegevens.

Werk van hoge kwaliteit

Butti en de vier andere prijswinnaars, uit Genève, Parijs, Freiburg en Mainz, ontvingen hun prijs op 22 februari 2018, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Main Auditorium van het CERN. De vijf winnende proefschriften werden geselecteerd uit 31 nominaties, allemaal van zeer hoge kwaliteit.

“Het selecteren van de winnaars was geen eenvoudige taak,” volgens Paul Jackson, voorzitter van de ATLAS Thesis Awards-commissie voor 2017. “Het werk dat dit jaar werd ingezonden was ongelooflijk – niet alleen de proefschriften zelf, maar ook de aanbevelingsbrieven van hoge kwaliteit die werden meegestuurd. De commissieleden hebben alle nominaties met veel plezier doorgenomen.”

Naast het certificaat van de prijs ontvingen Butti en de andere prijswinnaars ook een gegraveerd glazen model van de ATLAS-detector.

ATLAS-nieuwsbericht over de toekenningen

Het proefschrift van Pierfrancesco Butti