Laatste werkzaamheden campusknooppunt Universiteitskwartier

12 maart 2018

Volgende week breekt de laatste fase aan voor de realisatie van het campusknooppunt op het Universiteitskwartier. Het gaat hier om graafwerkzaamheden en het blazen en afmonteren van glasvezelkabels, om de gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in de binnenstad aan te sluiten op het netwerk. Dit knooppunt wordt een belangrijke ICT-voorziening en vormt straks de ‘aorta’ van de UvA-netwerkvoorziening.

Wat merk je ervan?

Vanaf 19 maart wordt er gestart met graafwerkzaamheden, waarvoor de stoep opengebroken zal worden. Het totale tracé betreft 800 meter, de stoep zal hierbij gefaseerd geopend worden. Tegelijkertijd wordt gestart met het inblazen van de glasvezelkabels in buizen. De graaf- en glasvezelwerkzaamheden duren uiterlijk tot en met 30 maart en worden uitgevoerd op doordeweekse dagen. Dit brengt geen geluidshinder met zich mee.

180203 -- Afbeelding kabeltracé campusknooppunt week 13,14

Tracé in blauw

Tracé

In bijgevoegde tekening staat het tracé in blauw aangemerkt. Het betreft de koppeling van de UvA-gebouwen BG3, Oudemanhuispoort, Spinhuis, Oost-Indischhuis en Bushuis, via de Oudezijds Achterburgwal, Oude Hoogstraat, Kloveniersburgwal en Binnengasthuissstraat.

Meer weten over het campusknooppunt?

Gepubliceerd door  HuisvestingsOntwikkeling