Wetenschappers beogen grote Europese AI-samenwerking

24 april 2018

Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de Universiteit van Amsterdam, behoort tot een groep vooraanstaande Europese wetenschappers met plannen om een multinationaal instituut voor kunstmatige intelligentie (AI) onderzoek van wereldklasse op te richten. Het European Lab for Learning and Intelligent Systems (Ellis) zal top-onderzoekstalent in het veld opleiden, met als doel AI-specialisten voor Europa te behouden.

Ellis zal bestaan uit meerdere centra in Europa, waaronder in Nederland. Elk centrum zal werkgelegenheid bieden aan honderden computerwetenschappers, wiskundigen en andere wetenschappers, met het uitdrukkelijke doel om Europa aan de frontlinie van AI-onderzoek te houden.

Deze week besteedde meerdere Europese kranten aandacht aan Ellis, waaronder The Guardian en Frankfurter Algemeine Zeitung. Ook werd het initiatief belicht in Nederlandse media zoals het Financieel Dagblad en BNR.

AI-hotspot op Amsterdam Science Park

Het Europese initiatief versterkt de plannen om op Amsterdam Science Park een AI-hotspot te creëren als dé plek voor onderwijs, onderzoek en ondernemen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Gepubliceerd door  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica