Programma en sprekers

Onderwijsdag 2018

Programma

11.30 uur Inloop met lunch in het Compagnietheater
12.30 uur Start programma in Grote Zaal
12.30 - 12.40 uur Opening door rector magnificus Karen Maex
12.40 – 13.10 uur Keynote door prof. L. Song Richardson, University of California, Irvine School of Law
13.10 - 13.30 Korte pauze
13.30 – 14.20 uur Parallelle sessies international classroom
14.20 – 14.50 uur Koffiepauze in het Compagnietheater
14.50 – 15.20 uur Keynote door prof. dr. Maarten Vansteenkiste
 
  • Interview met Maarten Vansteenkiste door dagvoorzitter Tracy Metz
  • Keynote lezing
15.20 – 16.10 uur Plenaire sessie student engagement in Grote Zaal
16.10 – 16.45 uur Plenaire afsluiting
16.45 – 17.00 uur Bekendmaking Docent van het Jaar
17.00 – 18.00 uur Borrel in het Compagnietheater

Sprekers

L. Song Richardson

L. Song Richardson, Keynote speaker

Vooraanstaand juridisch wetenschapper en docent L. Song Richardson is decaan van de University of California, Irvine School of Law, met ingang van 1 januari 2018, waarmee ze de enige gekleurde vrouw werd die deze functie vervult in de top 30 van rechtenfaculteiten van US News & World Report. Ze behaalde de JD (Juris Doctor) graad aan Yale Law School en de graad Bachelor of Arts in psychologie aan Harvard University. Met een benoeming in zowel criminologie als recht & maatschappij doceert en schrijft Richardson op het gebied van strafrecht, strafprocesrecht en recht en sociale wetenschappen. Ze is lid van de facultaire adviescommissie van het Center on Law, Equality and Race en is tevens faculteitslid van het Center for Biotechnology and Global Health Policy.

Maarten Vansteenkiste

Maarten Vansteenkiste, Keynote speaker

Maarten Vansteenkiste is hoogleraar verbonden aan de Universiteit Gent in de vakgroep ontwikkelings-, persoonlijkheid-, en sociale psychologie. Hij heeft zich gespecialiseerd in de motivatiepsychologie, de tak van de psychologie die zich bezig houdt met de vraag “Waarom mensen doen wat ze doen?”. Hij onderzoekt hij de impact van de kwaliteit van motivatie op het psychosociaal functioneren en de rol van socialisatiefiguren in het voeden van optimale motivatie. Hij publiceerde al talrijke bijdrages over dit thema in talrijke levensdomeinen, zoals onderwijs, werk(loosheid), psychotherapie en hulpverlening, sport, en opvoeding (zie www.vopspsy.ugent.be en www.selfdeterminationtheory.org). Samen met Bart Soenens schreef hij het studieboek ‘Vitamines voor groei: Ontwikkeling voeden vanuit de Zelf-Determinatie Theorie’.

Tracy Metz

Tracy Metz, Dagvoorzitter

Tracy Metz is journalist, auteur en presentator. Ze komt oorspronkelijk uit Californië en kwam na haar studie naar Europa, waar ze in Nederland in de journalistiek terechtkwam. Ze schrijft kritisch, onafhankelijk, met gezag én gevoel voor humor over architectuur, stedenbouw, natuur en landschap – kortom, over onze verhouding tot de gebouwde en natuurlijke omgeving om ons heen. In 2012 richtte ze Stadsleven op, een boeiende live talkshow en digitaal magazine over het leven in steden. Sinds 2013 is zij directeur van het John Adams Institute, het centrum voor Amerikaanse cultuur in Nederland.  

Marten Bos

Marten Bos, verzorgt een workshop

Bos zijn basis ligt in de hulpverlening met onder andere het helpen van mensen met een verstandelijke beperking, jongens en mannen van Marokkaanse afkomst, jonge gedetineerden en mensen met een drugsverslaving. In de loop der jaren heeft hij veel bedrijven, scholen, organisaties en overheden geadviseerd op gebied van Diversiteit, Persoonlijk en Situationeel Leiderschap, Teambegeleiding en Intervisie en Interdisciplinaire Samenwerking. Sinds 1991 is hij trainer van beroep, eerst in loondienst, maar nu als freelancer bij diverse bedrijven en instellingen. Als coach/teamcoach, (leer)supervisor en docent supervisiekunde is hij geregistreerd bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching.

Contact

Voor vragen betreffende de UvA Onderwijsdag 2018 neem contact op via educationday@uva.nl

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

15 mei 2018