Geschiedenis (research)

Het tweejarige onderzoeksprogramma Geschiedenis is een uitdagend en inspirerend programma voor studenten met grote belangstelling voor historisch onderzoek.Voorbereiding op een wetenschappelijke carrière

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een intensief programma dat een goede basis vormt voor vervolgstappen in de wetenschappelijke wereld. Het trainen van onderzoeksvaardigheden neemt een belangrijke plaats in. Je ontwikkelt een scherpe en ruime blik op de wereld. Je leert wetenschappelijke artikelen schrijven en kunt uiteindelijk een aanvraag voor een promotieplaats opstellen.

Geschiedenis aan de UvA

Voor studenten Geschiedenis heeft de UvA een brede keuze aan interessegebieden en specialisaties. Er wordt een grote variëteit aan historisch onderzoek gedaan. Behalve de klassieke historische specialisaties als de middeleeuwse en nieuwste geschiedenis, kunnen studenten ook kiezen voor een specialistische onderzoeksrichting als Stadsgeschiedenis of Gouden Eeuw.

Diploma

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Brochure ontvangen?

In onze brochure staan enkele aspecten van dit masterprogramma bij elkaar.


Diploma
Research MA Geschiedenis (research)
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
120 EC, 24 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60139

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen