Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Programma

Programma

Het programma van de EPDA-opleiding bestrijkt een periode van circa twee jaar. Gedurende deze periode worden één dag per week colleges gegeven. Een studiejaar bestaat uit twee semesters met elk drie blokken, waarin één tot drie vakken worden gedoceerd. Elk vak wordt afgesloten met een tentamen.

In het eerste jaar ligt de focus op auditing en wordt aandacht geschonken aan de bestuurlijke informatievoorziening en administratieve organisatie, auditing en informatietechnologie in een breed perspectief, data science, modellen voor hard en soft controls en governance, risk en compliance.

In het tweede jaar wordt ingegaan op de beheersing van technologieprojecten, ontwikkeling en onderhoud van systemen, devops, management en exploitatie van informatiesystemen, sourcing, informatiebeveiliging, ERP-systemen, infrastructuren, de relatie met financial en operational audit, adviesvaardigheden, onderzoeksvaardigheden en tenslotte de afstudeerscriptie.

De colleges vinden plaats op vrijdag. De collegetijden zijn van 09:00 tot 17:00 uur.

NOREA

NOREA, de beroepsorganisatie voor Register EDP-Auditors (RE’s), erkent deze opleiding voor EPD-Auditors. De opleiding is evenzeer geschikt voor professionals die niet alleen assurance maar ook advisory (consultancy) services bieden, waarin geadviseerd wordt over de beheersing van informatietechnologie en de informatievoorziening in een breed perspectief.

Verkort programma RA's, RC's en RO's

Register Accountants (RA’s), Register Controllers (RC’s) en Register Operational Auditors (RO’s) kunnen een verkort traject volgen en instromen in september en februari.

Voor meer informatie over de inhoud van het verkorte EPDA programma, klik op de volgende link: curriculum

Programmaraad

Deze RE-opleiding staat met de RA-opleiding onder toezicht van een specifiek curatorium, bestaande uit vooraanstaande leidinggevenden (waaronder CFO’s, Internal Audit directeuren, audit partners en overheidsofficials). Dit curatorium ziet toe op de kwaliteit van de beide programma’s. Lees meer via onderstaande link.

Programmaraad