Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Waarom EPDA studeren aan de UvA?

Prof. Dr. Edo Roos Lindgreen RE

“In het digitale tijdperk hebben steeds meer stakeholders behoefte aan zekerheid over de betrouwbaarheid van systemen, de beveiliging van netwerken en de juistheid van financiële data. Digital auditing verschaft die zekerheid door systemen op basis van harde data te toetsen aan duidelijke normen en daarover helder te rapporteren. Digital auditing is een onmisbare schakel in het beheersen van technologische risico’s en het verbeteren van de kwaliteit van digitale processen en systemen.

De opleiding wordt verzorgd door topdocenten uit zowel de wetenschap als het bedrijfsleven. Auditing is steeds meer data-driven. Daarom heeft data science een prominente rol in onze opleiding. Ook besteden we aandacht aan actuele technologische ontwikkelingen, uiteraard zonder te bezwijken voor de verlokkingen van de laatste hypes.

Ik vind het belangrijk dat de digital auditor niet alleen de taal van het management, maar ook die van andere auditors spreekt. Digital auditors volgen daarom in het eerste jaar hun colleges samen met studenten van de Executive MSc in Internal Auditing. Kandidaten met de titel RA of RO volgen alleen het tweede jaar van de opleiding en kunnen deze in één jaar afronden.

 Interesse of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.”