Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

FAQ EPDA

Wanneer begint de opleiding?

De opleiding kent 2 instroommomenten: september en februari. Het eerstvolgende startmoment is september 2019 . 

Op welke dagen kan ik onderwijs volgen?

Het onderwijs wordt gegeven op vrijdagen bij de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam,  in het centrum van Amsterdam. De colleges zijn van 9:00 tot 17:00 uur.

Hoe lang duurt de opleiding?

De duur van de opleiding is twee jaar tot tweeënhalf jaar. Indien u een postmaster/initiële opleiding tot Register Operational Auditor (RO), Register Accountant (RA) of Register Controller (RC) heeft afgerond, kunt u de opleiding in voorkomende gevallen in één jaar afronden.

Welke titel behaal ik met de opleiding?

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u het opleidingscertificaat van de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. Mede op grond hiervan kunt u bij de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors (NOREA) de RE titel aanvragen.

 

Hoe groot is de studiebelasting?

Gemiddeld besteedt een student 16 tot 20 uur per week aan de opleiding. Dat betekent dat u naast de collegedag moet rekenen op ongeveer 9-13 uur zelfstudie per week.

Wat zijn de toelatingseisen?

Kandidaten die beschikken over de titel MSc, RA, RO of RC worden in principe direct toegelaten tot de opleiding.
Voor kandidaten die beschikken over een relevant HBO diploma wordt op basis van het CV en een intakegesprek
bepaald onder welke voorwaarden toelating mogelijk is.

Hoe meld ik me aan voor deze opleiding?

Geïnteresseerd in onze EPDA opleiding? Lees dat eerst de toelatingseisen en vul dan de CV Quick Scan in voorzien van je curriculum vitae en kopieën van relevante diploma's en getuigschriften. Aan de hand van de CV Quick Scan, curriculum vitae en de kopieën van diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria van de opleiding Executive Programme of Digital Auditing  (EPDA). Als je officieel bent toegelaten tot de opleiding word je uitgenodigd om je in te schrijven voor de opleiding met een link naar de online inschrijftool. De inschrijving voor de EPDA opleiding wordt definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen.

Wat bedraagt het cursusgeld?

Het cursusgeld wordt jaarlijks vastgesteld. Voor de start per 1 september 2019 bedraagt het collegegeld € 12.500,- per jaar (prijspeil 2019-2020). Voor een eventueel derde collegejaar bedraagt het cursusgeld € 2.500,- per semester. 

Boeken en eventuele andere bijkomende kosten zijn niet in het cursusgeld inbegrepen. De totale kosten voor boeken in het eerste het tweede jaar bedraagt tussen de € 1.800,- en € 2.000,-

Eventuele syllabi zullen digitaal beschikbaar worden gesteld via Canvas. 

Uitgaven voor de opleiding, zoals het cursusgeld en boeken, zijn fiscaal aftrekbaar als persoongebonden aftrek.

Heb ik recht op een vrijstelling op basis van mijn vooropleiding?

Met de Programme Director kunt u bespreken of u recht heeft op een vrijstelling op basis van uw vooropleiding. Neem hierover contact op met het secretariaat van de opleiding: epda@uva.nl