Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Op woensdag 11 oktober vond de feestelijke uitreiking plaats van 59 bachelor diploma’s aan recent afgestudeerde studenten Europese studies in de Aula van de Universiteit van Amsterdam.

Meer dan tweehonderd familieleden en bekenden waren aanwezig bij de ceremonie. Na een warm welkom door BA-scriptiecoördinator Matthijs Lok, volgde een geanimeerd minicollege over de ‘diepe wortels van de Brexit’ door Engeland-specialist Menno Spiering. Zijn betoog maakte eens te meer duidelijk dat Europa niet zuiver vanuit een EU institutioneel kader bestudeerd kan worden, maar dat Europa-specialisten ook beeldvorming in hun politieke analyses dienen te betrekken.

Daarna werden de studenten een voor een naar voren geroepen voor het ondertekenen van hun diploma’s en werden hun scriptieonderwerpen voorgelezen. De veelheid van onderwerpen op gebied van economie, recht, cultuur en geschiedenis maakte de veelvormigheid van het terrein van UvA Europese studies inzichtelijk. De plechtigheid werd afgesloten door het maken van een groepsfoto en een drukbezochte borrel in de Tetterodebibliotheek.