Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Wie stoot Harvard dit jaar van de troon? Van 5 tot en met 7 april strijden 120 studenten van over de hele wereld voor de 18e keer om de titel wereldkampioen econometrie. Dit jaar staat het onderwerp Crime & Safety centraal in de Econometric Game, zoals de officiële naam van dit evenement is.

De Econometric Game is een initiatief van en wordt georganiseerd door de VSAE (Vereniging Studenten Actuariaat, Econometrie en Operationele Research) van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. De Econometric Game is een competitie die wereldwijd hoog staat aangeschreven onder econometristen. Het is elk jaar zó populair dat het aantal inschrijvingen veel groter is dan het aantal beschikbare plaatsen. Daarom worden alleen de dertig beste universiteiten uitgekozen om een delegatie van twee PhD- en twee masterstudenten naar Amsterdam te sturen. Dit jaar zijn de deelnemende universiteiten afkomstig uit achttien verschillende landen. Zo doen Harvard University, Oxford University, University of Lausanne en McGill University mee. Ook een team van de UvA doet mee.

Foto: Studievereniging VSAE

Oplossen maatschappelijk probleem

De deelnemers van de Econometric Game proberen, in teamverband, binnen drie dagen een groot maatschappelijk probleem op een econometrische manier op te lossen. Frank de Zwart voorzitter van de Econometric Game 2017: ‘De inhoud van de case blijft nog geheim tot woensdag 5 april, maar de deelnemende teams weten al wel dat om een maatschappelijk probleem gaat op het gebied van Crime & Safety’. Voorgaande jaren gingen de teams onder meer aan de slag met de toegankelijkheid van gezondheidszorg, en hoe de vergrijzing betaalbaar te houden.

Finale

Op vrijdag 7 april geven de tien finalisten hun eindpresentaties. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
Tijd en locatie: 18.45-20.00 uur, Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50 Amsterdam.

Debat

Naast de Econometric Game organiseert de VSAE op maandag 3 april in Spui25 een discussie over big data, veiligheid & criminaliteit.

Meer informatie debat

Meer over de Econometric Game