Ademhaling bij te vroeg geboren kinderen

Geneeskunde

12okt2018 14.00

Promotie

Het diafragma is de belangrijkste ademhalingsspier in het menselijk lichaam. Het meten van de activiteit van deze spier levert mogelijk belangrijke informatie op over de ademhaling bij te vroeg geboren kinderen en hoe deze kinderen het beste geholpen zouden kunnen worden bij het ademen. Linda de Waal onderzoekt het gebruik van transcutane elektromyografie van het diafragma in de dagelijkse zorg voor te vroeg geboren kinderen op de intensive care neonatologie.

Mw. C.G. de Waal: Transcutaneous Electromyography of the Diaphragm. Monitoring Breathing and the Effect of Respiratory Support in Preterm Infants. Promotor is prof. dr. A.H.L.C. van Kaam. Copromotoren zijn dr. G.J. Hutten en dr. ir. F.H.C. de Jongh.

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting