Diagnostiek van slokdarmstoornissen bij kinderen

Geneeskunde

16mrt2018 13.00

Promotie

Maartje Singendonk doet onderzoek naar motiliteitsstoornissen van de slokdarm bij kinderen. Deze stoornissen in de beweging van de slokdarm komen vaak voor op de kinderleeftijd, maar zijn meestal moeilijk te diagnosticeren en te behandelen. Singendonk kijkt onder meer naar de epidemiologie en prognose van gastro-oesofageale refluxziekte. Daarnaast bestudeert zij de (patho)fysiologie en diagnose van andere motiliteitsstoornissen van de slokdarm, in het bijzonder van achalasie (hierbij is de zenuwvoorziening van de slokdarm beschadigd).

Mw. M.M.J. Singendonk: Pediatric Gastroesophageal Motility Disorders - Diagnostic Possibilities and Pitfalls. prof. dr. M.A. Benninga. Copromotoren zijn dr. T.I. Omari en dr. M.P. van Wijk.

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting