Apps voor kleuters: context, content en kind

Communicatiewetenschap

14mrt2018 12.00

Promotie

Met de digitale revolutie zijn er eindeloze mogelijkheden ontstaan voor de ontwikkeling van apps die educatie en vermaak bieden aan kinderen. Francette Broekman geeft inzicht in de relatie tussen kinderen en technologie door verder te kijken dan uitsluitend naar het medium en de context, de content en het kind zelf te onderzoeken. Ze richt zich daarbij op kleuters (kinderen van 3 tot 7 jaar). Naar deze groep is nog maar weinig onderzoek gedaan, terwijl zij de grootste groep jonge gebruikers zijn van touch screens en tevens de groep zijn waar de huidige app-industrie zich met name op richt. Broekman belicht onder meer hoe ouders apps voor hun kinderen selecteren en karaktereigenschappen van het kind daarbij van invloed zijn.

Mw. F.L. Broekman: Tap in, Swipe Through, Pinch Out: Understanding the Role of Context, Content and Child in Apps for Children. Promotoren zijn prof. dr. J.W.J. Beentjes en prof. dr. P.M. Valkenburg. Copromotor is dr. J. Piotrowski.

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting